Kvalita esenciálních olejů

Aromaterapie je druh alternativní medicíny, která využívá esenciální oleje z rostlin k léčbě různých fyzických a emocionálních problémů. Esenciální oleje se získávají extrakcí z rostlin a mají různé léčivé vlastnosti, jako je uklidňující, antistresové, protizánětlivé nebo antibakteriální účinky. Detailní vlastnosti jednotlivých olejů vás naučíme na prezenčních kurzech aromaterapie

Kvalita esenciálních olejů může být ovlivněna několika faktory, a je důležité vybírat oleje vysoce kvalitní, aby měly požadované účinky a bezpečnostní standardy. Zde jsou některé faktory, které ovlivňují kvalitu esenciálních olejů:

  1.  Čistota: Vysoce kvalitní esenciální oleje by měly být čisté a bez příměsí nebo chemikálií. Oleje by měly být získány z rostlinných materiálů bez použití pesticidů nebo herbicidů.
  2.  Původ: Původ esenciálních olejů je důležitý faktor kvality. Rostliny, ze kterých se oleje získávají, by měly být pěstovány v optimálních podmínkách a ve vhodném prostředí pro daný druh rostliny.
  3. Způsob získání: Způsob, jakým jsou esenciální oleje získávány, může také ovlivnit jejich kvalitu. Destilace a extrakce rozpouštědlem jsou běžné metody získání esenciálních olejů, které mohou mít vliv na jejich účinnost a vůni.
  4. Certifikace: Vysoce kvalitní esenciální oleje mohou být certifikovány jako organické nebo terapeutické kvality, což znamená, že prošly určitými standardy a kontrolami kvality.
  5. Cena: Levné esenciální oleje mohou být nižší kvality nebo naředěné s jinými látkami. Je důležité brát v úvahu cenu esenciálních olejů, ale také se zaměřit na kvalitu a čistotu produktu.

Při výběru esenciálních olejů je důležité pečlivě si vybrat značku, která poskytuje informace o původu, způsobu získání a kvalitě oleje. Investice do vysoce kvalitních esenciálních olejů může být prospěšná pro dosažení požadovaných terapeutických účinků a bezpečného používání, ale neplatí, že levnější olej by musel být horší kvality. S éterickými oleji je to jako z vínem. V ceně hraje roli odrůda, ročník, doprava i značka. Po zakoupení esenciálního oleje je důležité ho správně skladovat, aby si zachoval své vlastnosti. Esenciální oleje by měly být skladovány v tmavých lahvičkách, jsou v nich obvykle prodávány, takže zde je vše v pořádku, skladujte ale na chladném a suchém místě, aby nedošlo k ovlivnění jejich kvality a účinnosti. Vhodné možnosti jsou například koupelna či lednice, nikoli slunný parapet okna.

Naučit se základy aromaterapie může být prospěšné pro každého, kdo hledá přírodní způsob léčby a péče o tělo a mysl. Aromaterapie může pomoci s problémy jako jsou stres, úzkost, nespavost, bolesti hlavy nebo svalů, ale také s kožními problémy nebo dýchacími obtížemi. Pokud se chcete specializovat právě na fyzicky léčebnou stránku poté máme specializovaný kurz první pomoc z přírody.

Celkově je aromaterapie skvělý způsob, jak přinést do svého života přírodní léčbu a péči o sebe a své blízké. U nás v Organic Lab vyučuje aromaterapeutka Barbora Hrdličková a můžete si vybírat hned z několika kurzů mimo již zmíněné také aromaterapii podle čaker.

Pokud chcete aromaterapii věnovat jako dárek, zakupte populární dárkový poukaz na termín a kurz dle výběru obdarovaného.

 Za Organic Lab aromaterapeutka Barbora Hrdličková